2021-03-10 08:08:54• hírek • Bede Emőke

Robbanóeszközre bukkant egy Szatmár megyei erdész

Kedd reggel, nem sokkal fél 8 előtt a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség pirotechnikai csapatát egy második világháborús robbanóeszköz miatt a tasnádszarvadi erdőbe riasztották – tájékoztatta híroldalunkat a szóvivő, Timis Bianca.

A 76 milliméter kaliberű robbanószerkezetre egy erdész talált rá, aki azonnal riasztotta a hatóságokat, így a helyszínre rövid időn belül megérkeztek a tűzszerészek. A vélhetően a második világháborúból visszamaradt eszközt a szakemberek begyűjtötték, majd a fel nem robbant muníciók nagykárolyi raktárába szállították, és hamarosan meg fogják semmisíteni.


Az ISU óva int attól, hogy az általunk talált világháborús eszközöket megbojgassuk, ugyanis még több tíz év után is veszélyt jelenthetnek. Tehát ne próbáljuk szétvágni vagy szétszerelni őket, és különleges lakásdíszként se használjuk ezeket. Egyetlen feladatunk, hogy azonnal értesítsük az illetékes szerveket, akik majd gondoskodnak a lövedék, bomba, esetleg gránát biztonságos elszállításáról és megsemmisítéséről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: